Koronavírusról

Koronavírusról

A legfontosabb a megelőzős, amelyet szabályosan használt maszkviseléssel és megfelelő távolság betartásával tudjuk elérni! Lehetőleg ne járjunk rendezvényekre, nagyobb tömegbe, adott esetben nagyobb családi összejövetelek halasztása is ajánlott.

Rendszeres információ közlés miatt létrehoztunk egy facebook csoportot is: Hunyadvár és Géza utcai háziorvosok pácienseinek csoportja

Változások

2021.01.06

A koronavírus fertőzés miatt sok változás van, amelyeket a kormány rendeletekben szabályoz. Ezek megszegése pénzbírságot von maga után. A járványügyi helyezet alapján változnak a rendelkezések, hol enyhülnek, hol szigorodnak. Folyamatos figyelemmel követése javasolt:

Karantén

2021.01.06

Önkéntes karantén: saját elhatározásunk miatt vagyunk karanténban, hogy elkerülhessük a fertőzést és védjük a családunkat. A hatóság nem ellenőrzi.

Ha valamelyik családtagunk felső légúti tüneteket produkál, vagy olyanokat, amely koronavírus fertőzésre is jellemző lehet, illetve igazolt koronavírus fertőzőt, akkor fontos, hogy a házon, lakáson belül a lehető legjobban el legyen különítve. Lehetőleg olyan szobában legyen, amelyet nem használ más, azt a helyiséget ne hagyja el! Lehetőleg külön...

Higénia

2021.01.06

Nem elég, hogy csak a kezünket tartjuk tisztán, hanem a környezetünkre is fokozatosan ügyelnünk kell. Különböző felületeken más és más ideig életképes a koronavírus. Ebből a szempontból egyik legfontosabb a MOBILTELEFON, amely felületén 3 napig is életképes és fertőzőképes a koronavírus!

A koronavírus lipid burkát az egyszerű szappanos kézmosás tönkreteszi, amellyel elveszti fertőzőképességét. Ehhez megfelelő technikát kell használni a megfelelő ideig.

Maszk

2021.01.05

A maszkok a cseppfertőzés elleni védekezésben segítenek, ennek a mértéke függ a maszk típusától. A WHO javaslata alapján maszk hordása nem javasolt az egészséges emberek számára a jelen járványhelyzetben. Az operatív törzs már pedzegette, hogy azért jó, ha van rajtunk, mikor tömegben vagyunk.

Oltás

2021.01.05

Sajnos azt kell, hogy írjam, hogy semmivel sincs több információnk, mint az olvasónak arról hogy ki, hol, mikor, kit és mivel olt. Hivatalos tájékoztatást nem kaptunk. Az oltással kapcsolatos híreket a médiákból szerezzük be mi is. Amit lesz pontos információnk, bővitem az írást.

A koronavírus fertőzés és ennek a terápiája jelenleg az orvostudomány egyik forrongó pontja. Naponta jelennek meg újabb kutatási eredmények. Sajnos ennek ellenére még a tudásunk mindig csekély. A küldönböző ajánlások alapján a koronavírus fertőzés otthoni kezelésére az alábbiak javasolhatók:

Teszt

2021.01.05

Elsőként a páciensnek panaszairól egyeztetnie kell a háziorvosával. Amennyiben a panaszok apaján felmerül a koronavírus fertőzés, akkor a háziorvos elrendeli a karantén mellett a mintavételt. A mintavételhez a mentők házhoz mennek illetve van autós tesztelési lehetőségre is. Az otthoni mintavétel esetén a mentősök fogják telefonon értesíteni a...

Sok más megbetegedés (egyéb vírusok) is okoznak hasonló tüneteket, mint a koronavírus fertőzés. Illetve a képet még az allergia, asthma is tudja színesíteni. Fontos orvossal egyeztetni a tüneteket.

Koronavírus

2021.01.05

A koronavírus egy lipidburokkal rendelkező RNS vírus. Hivatalos neve: súlyos akut légúti tünetegyüttest okozó koronavírus 2 = SARS-CoV-2. Az általa okozott betegség neve: koronavírus-betegség 2019= COVID-19.

A jelen járványügyi helyzet mindenkit megterhel. Általában ez nem fizikai, sokkal jobban pszichés. Figyeljünk egymásra! Segítsük egymást!