Betegségekről 

A hirtelen szívhalál a szív- és érrendszeri betegségek között elég nagy arányban előforduló kórkép. Évente Magyarországon 26.000 ember halálát okozza hirtelen szívhalál. Ezen betegek 70%-a megmenthető időben elkezdett újraélesztéssel.

Elhízás

2020.01.07

Az elhízás (obesitas) a zsírszövet kóros felszaporodásával járó betegség, amely az elhízás mértékétől függően károsan befolyásolhatja az egyén egészségi állapotát, növelve a halálozást.

A téli hónapok kedveznek a különböző kórokozóknak, így ebben az időszakban több akut, jellemzően vírus általi megbetegedés van. Ezeket a kórképeket döntően két fő csoportba oszthatjuk: hasi panaszokat okozó (gastroenterális) fertőzések és légúti fertőzések.

Alvási apnoe

2018.12.09

Az alvási apnoe szindroma (OSAS) napjaink egyik "felkapott" kórképe. Ebben az állapotban az éjszakai alvás nem természetes, különböző okok miatt légzésszünetek alakulnak ki. Ezek a légzéskimaradások különböző hosszúságúak, alatta a vérben lecsökken a vér oxigén koncentrációja és megnő a szén-dioxid koncentrációja. Erre a szervezet mikroébredéssel...

Sok betegség esetén vérhígító (anticoagulans) kezelés szükséges, hogy megakadályozzuk a vérrögök (thrombusok) kialakulását. Erre használt "klasszikus" gyógyszer a Syncumar. A készítmény hatásosságát vérvizsgálat során meghatározott INR érték alapján tudjuk megítélni. A Syncumar hatását a szervezetünkben több dolog befolyásolhatja, erről olvashatnak...

Cukorbetegség

2018.12.09

Betegtájékoztató cukorbetegek részére (2-es típusú)