Betegségekről 

Koronavírus

2020.03.01

A koronavírus az egyszálú RNS vírusok közé tartozik, amely állatokat és embert is meg tud betegíteni. A koronavírusok zoonozisok, tehát képese állatról emberre terjedni. Jelenleg 7 koronavírusről ismert, hogy képesek emberi fertőzést és megbetegedést okozni, amelyek az egyszerű náthától kezdve változatos súlyosságúak lehetnek.

A hirtelen szívhalál a szív- és érrendszeri betegségek között elég nagy arányban előforduló kórkép. Évente Magyarországon 26.000 ember halálát okozza hirtelen szívhalál. Ezen betegek 70%-a megmenthető időben elkezdett újraélesztéssel.

Elhízás

2020.01.07

Az elhízás (obesitas) a zsírszövet kóros felszaporodásával járó betegség, amely az elhízás mértékétől függően károsan befolyásolhatja az egyén egészségi állapotát, növelve a halálozást.

A téli hónapok kedveznek a különböző kórokozóknak, így ebben az időszakban több akut, jellemzően vírus általi megbetegedés van. Ezeket a kórképeket döntően két fő csoportba oszthatjuk: hasi panaszokat okozó (gastroenterális) fertőzések és légúti fertőzések.

Sok betegség esetén vérhígító (anticoagulans) kezelés szükséges, hogy megakadályozzuk a vérrögök (thrombusok) kialakulását. Erre használt "klasszikus" gyógyszer a Syncumar. A készítmény hatásosságát vérvizsgálat során meghatározott INR érték alapján tudjuk megítélni. A Syncumar hatását a szervezetünkben több dolog befolyásolhatja, erről olvashatnak...

Cukorbetegség

2018.12.09

Betegtájékoztató cukorbetegek részére (2-es típusú)