Zellerkrémleves laskagombával

2018.12.09

Zellerkrémleves laskagombával

Hozzávalók 4 fő részére:

330 g zellergumó

1 db zöldségleves kocka

2 dl főzőtejszín

200 g laskagomba

1 ek olívaolaj

Csipetnyi bors, metélőhagyma

                            Energiatartalom (kcal)        Szénhidrát tartalom (g)            Zsírtartalom (g)

Összesen                  688,15                                    37,24                                        51,84

1 főre                        172,0375                                  9,31                                          12,96

Elkészítési idő 30 perc

Költsége kb. 1000 Ft

Elkészítése:

  • Előkészítés: a megmosott és meghámozott zellert apró darabokra vágjuk fel. A megmosott és lecsepegtetett laskagombát szintén feldaraboljuk.
  • 800 ml vizet forralunk fel, majd belerakjuk a zöldségleves kockát, feloldódása után még kicsit főzzük, majd hozzáadjuk a felaprított zellert. Tovább főzzük kb. 10 percig.
  • A laskagombát egy serpenyőben megfuttatjuk az olívaolajon.
  • A megfőtt zellert összetörjük, pépesítjük, majd a levest csipetnyi borssal és metélőhagymával ízesítjük.
  • A leveshez hozzáadjuk a főzőtejszínt és még kb. 5 percet a besűrűsödéséig főzzük.
  • A levesbe belerakjuk a laskagombát, amellyel együtt még 1-2 percig a tűzhelyen hagyjuk, majd tálaljuk.