Vészhelyzet utáni ellátás

2022.06.02

Megszünt az egészségügyi vészhelyzet. E-miatt ismét sokminden változik, amire szükséges figyelni! Az elmúlt 2 évi munkarendünk sokmindenben eltért a COVID előttitől. A bevezetett változtatások egy része a vészhelyzet után is érvényben marad a rendelőben. Ezek mind az Önök kényelme, a várakozási idő rövidítése és a zsúfoltság elkerülése miatt vannak. A rendelőnkben kialakított szabályokat a hatályban lévő törvények figyelembevételével és tapasztalatink alapján alakítottuk ki.

1., TELEMEDICINA:

A 2 év alatt megszokottá vált a telemedicina alkalmazása a háziorvoslás során. Ebben segítséget nyújt az EESZT (leletek, szakorvosi javaslatok), az e-receptek is. Tapasztalatunk szerint a rendelés 75-80% telemedicinális módon zajlik, amit a páciensek is örömmel vesznek.

E miatt a receptkérések, lelet megbeszélések, panaszok egyeztetése, beutalók kérése, táppénzes ügyintézés, időpont egyeztetés változatlanul telefonon és e-mailben lehetséges!

Az e-recepteket a hozzátartozók változatlanul ki tudják váltani.

Elérhetőségek: 061/609-6000

Dr. Miltényi Beáta: drmiltenyibea@gmail.com

Dr. Kiss Melinda: drmelindakiss@gmail.com

2., RENDELŐBEN:

Kérjük, hogy a rendelőben változatlanul használjanak maszkot! Védjük egymás egészségét! A maszk viselésnek akkor van értelme, ha nemcsak az állat, szájat, hanem az orrot is eltakarja.

3., BETEGEK FOGADÁSA:

- A nővérhez időpont nélkül, érkezési sorrend alapján lehet bemenni. Papírok átvétele (lelet, táppénzes papír), gyógyszer íratás, gyógyászati segédeszköz íratása, szakorvosi javaslat leadása a nővérnél történik.

- Az előjegyzett betegeket az orvos szólítja. Előzetesen időpont egyeztetés telefonon vagy e-mailben lehetséges.

- Az előjegyzés nélkül érkező páciensek minden esetben a nővérnél jelentkeznek először! Kikérdezés során került sor az ellátásuk típusának egyeztetésére. Akut panasz esetén az orvosi vizsgálatra várakosá után kerülhet sor. Nem akut probléma (pl.: jogosítvány, lelet) esetén időpont egyeztetés történik.

- Felső légúti tünetes betegek telefonos kikérdezés után a rendelés végén/után kialakított légúti idősávban kerülnek vizsgálatra és tesztelésre. Jelenleg is vannak COVID megbetegedések. Illetve minden felső légúti vírosos beteg cseppfertőzéssel terjetszeti a betegségét. Hogy a fertőzések továbbadásának lehetőségét minimalizálhassuk, megtartottuk a légúti idősávokat. Ez a rendelés vége/utáni időszak. A felső légúti tüneteket mutatókat ilyenkor teszteljük, vizsgáljuk.

4., LEJÁR:

A vészhelyzet megszűnése után sok addigi kedvezmény megszűnik. Ami az alapellátást érint, hogy a jogosítványok lejárati ideje nem tolódik tovább ki. A jogosítvány megújításhoz szükséges alkalmassági vizsgálat előzetesen egyeztetett időpont alapján történik.

A szakorvosi javaslatok sem hosszabbodnak tovább. Így ezek megújítása szükséges. Ehhez jellemzően a szakrendelésen időpont szükséges. Valamint a legtöbb szakrendeléshez háziorvosi beutaló is szükséges. Kérejük, hogy vegyék figyelembe, hogy a tömegével lejáró szakorvosi javaslatok miatt a szakrendelésekre a bejutás még hosszabb időt vehet igénybe. A lejárt szakorvi javaslatú gyógyszerek egy részét háziorvos utána nem is tudja írni, vagy a javaslat által megadott kedvezményes áron nem lehet felírni!