Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 db padlizsán (kb. 400 g)
1 kis darab cukkini (kb. 200 g)
3 db csiperke gomba (kb. 40 g)
1 db hagyma (80 g)
1 ek olíva olaj
1 db olíva olajos tonhalkonzerv (töltő tömeg 100 g)
5 g reszelt és szárított sajtok keveréke
Só, bazsalikom, metélőhagyma
Energiatartalom (kcal) Szénhidrát tartalom (g) Zsírtartalom (g)
Összesen 457,5 30,395 20,19
1 főre 228,75 15,1975 10,08
Elkészítés ideje: 45 perc
Költsége kb. 1500 Ft
Elkészítése:
- A megmosott padlizsánt hosszában félbe vágjuk, majd a közepét kiváljuk, amelyet félreteszünk. Az üreges padlizsánt besózzuk és állni hagyjuk.
- A padlizsán kivájt belsejének kb. a felét apró darabokra vágjuk (lehetőleg a magok nélküli részeket használjuk). A megmosott és megpucolt cukkinit, gombát és hagymát szintén kis darabokra szeleteljük.
- Egy serpenyőben az olívaolajon a hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, kis idő múlva a cukkinit és padlizsánt is. Kevés sóval, bazsalikommal és metélőhagymával ízesítjük. Végül hozzáadjuk a tonhalat is és még 3-4 percig folyamatos kevergetés mellett készre főzzük.
- A padlizsánokból a sót kimossuk és a kész tölteléket belekanalazzuk. Tetejét a sajtreszelékkel szórjuk meg. Sütőpapírral fedett tepsibe rakjuk.
- Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések:
- Padlizsánból inkább kerekebbet válasszunk, mint hosszúkásat.
- A padlizsán héját nem érdemes eltávolítani, mert a sütés során másként nem tudná a tölteléket megtartani.
- A tonhalkonzervből a hal felhasználása előtt az olajat el kell távolítani, ezzel az olíva olajjal lehet a serpenyőt kikenni.