Tavaszi mártogatós
Tavaszi mártogatós
Hozzávalók 8 fő részére:
250 g zsírszegény túró
1 doboz zsírszegény tejföl
100 g feta sajt
1 db piros kaliforniai paprika
2 ek mag nélküli olívabogyó
1 csomag újhagyma
1 ek olívaolaj
Csipetnyi bors
½ csomag provance-i fűszerkeverék
Friss bazsalikom
½ citrom leve
Zeller szárral, uborkával, sárgarépával, kaliforniai paprikával, grissini -vel, pirított barna kenyér darabokkal lehet mártogatni
Energiatartalom (kcal) Szénhidrát tartalom (g) Zsírtartalom (g)
Összesen 871,9 31,322 62,46
1 főre 108,9875 3,91525 7,8075
Elkészítés ideje kb. 45 perc.
Költsége kb. 1500-2000 Ft.
Elkészítése:
- A megmosott újhagymát vékony karikákra vágjuk, majd egy kis edénybe rakva hozzáadjuk az olíva olajat, a kifacsart citrom levével és egy csipet borsot. Összekeverve hagyjuk állni.
- A feta sajtot egy edényben villával összetörjük majd hozzákeverjük a túrót és a tejfölt. Krémes állapot elérésére kell törekedni, szükség szerint tejföl további adagolásával lehet elérni.
- A megmosott kaliforniai paprikát kicsumázzuk, a magokat eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk fel.
- Az olíva bogyót is apró darabkákra vágjuk és felaprítjuk a megmosott bazsalikom leveleket is.
- A túrós - feta sajtos - tejfölös masszához hozzáadjuk a fél csomagnyi provance-i fűszerkeveréket, a feldarabolt paprikát, olíva bogyót és bazsalikomot, majd olíva olajas újhagymát is belekeverjük.
- Friss zeller szárral, uborkával, sárgarépával, kaliforniai paprikával, illetve grissini-vel vagy pirított barna kenyérrel együtt tálalhatjuk.
Megjegyzések:
- Baráti és családi összejövetelekre ajánlom, nagy sikere szokott lenni és egyszerű elkészíteni.
- Reggelire is fogyasztható barna vagy teljes kiőrlésű kenyérrel.