Rakottas
Rakottas
Hozzávalók 3 fő részére:
400 g cukkini
200 g padlizsán
50 g csiperke gomba
150 g hagyma
200 g paradicsom
5 g szárított és reszelt sajtok keveréke
1 ek olíva olaj
Só, fokhagyma granulátum, kakukkfű
Friss bazsalikom
Energiatartalom (kcal) Szénhidrát taralom (g) Zsírtartalom (g)
Összesen 341,7 45,455 12,49
1 főre 113,9 15,15 4,16
Elkészítés ideje: 45 perc
Költsége kb. 1000 Ft
Elkészítés:
- A megmosott cukkinit és padlizsánt kb. 4-5 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Egymás mellé fektetve a darabokat megszórjuk sóval és fokhagymával.
- A megmosott és megpucolt gombát és hagymát a cukkininél és padlizsánnál vékonyabban szeleteljük.
- A megmosott paradicsomot is felvágjuk, ezek a szeletek legyenek a legvastagabbak.
- A bazsalikomot megmossuk, a leveleket kisebb darabokra tépjük.
- Hőálló edényt 1 csepp olíva olajjal kikenünk, majd állva elkezdjük sorba berendezni a feldarabolt zöldségeket egyedi sorrendünk és igényünk szerint (minta a képen). A sorok első és utolsó eleme mindig padlizsán vagy cukkini legyen.
- A megtelt edényben a sorokat kevés olíva olajjal öntözzük meg, majd kakukkfüvet és a reszelt sajtot szórjuk rá.
- Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd tálaljuk.
Megjegyzés:
- A rakottas fogyasztható köretként húsételek mellé is.
- Ha főételként fogyasztjuk grill sajtot lehet még szeletenként a zöldségek közé rakni.