Jelenleg a rendelés menete

2020.08.12

A koronavírus járvány miatt átmenetileg nagyon szigorú szabályok léptek életben a háziorvosi rendelés kapcsán és rendelőben is. Ezek körül van néhány, ami jelenleg is érvényben van.

- a háziorvosi rendelő területén a betegek orrukat és szájukat eltakarva (MASZK) lehetnek. Amennyiben nem hozott magával, a nővértől lehet kérni.

- megfelelő távolság tartása: ami azt jelenti, hogy a váróban maximum 2 ember tartózkodhat a helyiség ellentétes részén, illetve 1 fő várakozhat a nővérszoba előtt. A többi beteget kérjük, hogy az udvaron várakozzon!

- orvosi vizsgálat CSAK előzetes időpont egyeztetés alapján van. Időpontkérésre rendelési időben telefonon van lehetőség. Javasolt időpont egyeztetése pl.: panasz esetén, leletmegbeszéléshez (nem bemutatás), jogosítvány egészségügyi alkalmassági vizsgálatához. 

- egyes panaszok esetén telemedicinális ellátás történik. Amennyiben a kikérdezés során felmerül a szüksége, akkor időpont egyeztetés után személyes konzultáció során folytatódik a betegellátás.

- a nővérhez érkezési sorrendben lehet bemenni. Az előre megírt beutalók, táppénzes papírok a nővértől kérhetők el.

- gyógyszerek felírása e-recept formában történik, amely kérhető telefonon és e-mailen keresztül.

- beutalót a rendelőben a nővértől lehet kérni, amennyiben nem kellett, hogy orvosi vizsgálat megelőzze azt. 

- amennyiben telefonon vagy e-mailen keresztül jelezte beutalókérését, akkor az előre megírt papírok a nővértől vehetők át! Előre egyeztetve a táppénzes papírok, leletek is ilyen módon kérhetők.

- a megnövekedett telefonos terhelés miatt kérjük türelmüket! A hívásokat a rendelési időben van módunk felvenni (8.00 - 12.00 és 16.00 - 20.00). Amennyiben lehetőségük van, javasoljuk az e-mail küldését.