Influenza oltás

2020.10.13

Megérkezett rendelőnkbe az ingyenes influenza elleni oltán (3Fluart). A koronavírus járvány miatt az influenza elleni oltás mindenkinek életkortól és alapbetegségtől függetlenül javasolt és ingyenes! DE: sajnos jelenleg nem kaptunk elegendő védőoltást, ezért jeleleg az idősöket és a krónikus alapbetegséggel rendelkező pácinseket tudjuk beoltani! Amint kapunk még oltóanyagot ki fogjuk tudni szélesíteni az oltanók körét. 

Az oltás a nővér (Krisztina és Mónika) adják be egy rövid állapotfelmérés és a beleegyező nyilatkozat aláírása után. 

Mónika nővérhez (Dr. Miltényi Beáta) időpont szükséges az oltás miatt. Krisztina nővérhez (Dr. Kiss Melinda) nem szükséges időpont az oltás miatt.

FRISS!!!

Dr. Miltényi Beátánál ELFOGYOTT az oltóanyag! 

Dr. Kiss Melinánál ELFOGYOTT az oltóanyag!

Folyamatosan próbálunk oltóanyagot kérni a NEAK-tól, de egyenlőre nincs több. Talán 2-3 hét múlva lesz. 

Az NNK felvásárolta a Vaxigrip Tetra oltásokat, amelyeket az előző években receptre írtunk fel. Jelen tudásunk alapján ebben az évben recept alapon ez az oltás nem lesz beszerezhető. A készítményeket a háziorvosok között fogják szétosztani, DE minden darabot egyénileg kell megigényelni és csak speciális esetek alapján adhatóak (3 éves kor alatt, immunhiányos állapot, terhesség). Ez alapján a felnőtt háziorvosi praxisban nem fogjuk tudni adni.