Rendelés menete

2020.06.21

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.06.22-től módosul a háziorvosi rendelés. Megszűnt a koronavírus járvány miatti vészhelyzet, de bizonyos korlátozások és lehetőségek változatlanul megmaradtak:

- A rendelőben orvosi vizsgálat előzetes telefonos bejelentkezés alapján lehetséges! Előzetes egyeztetés nélkül a páciens ellátásra nincs lehetőség.

- COVID gyanú esetén TELEFONON keresztül szükséges jelentkezni.

- A megadott, szigorú higiénés szabályok betartása továbbra is kötelező (pl. maszk hordása, min 1,5 m távolság tartása). Kérjük a maszkot a váróban is viseljék! Védjük egymás egészségét! A maszk viselésnek akkor van értelme, ha nemcsak az állat, szájat, hanem az orrot is eltakarja. 

- A távolságtartás miatt az új külső váróban maximum 2 fő, a nővérszoba előtt 1 fő, a váróban 2 fő tartózkodhat egyszerre!

- A rendszeresen szedett gyógyszerek felíratása telefonon vagy e-mailen keresztüli kéréssel történik. Gyógyszeríratás miatt a rendelői személyes megjelenés nem szükséges. Az új törvény értelmében az e-receptek telefonon (e-mail) keresztül való igénylése továbbra is érvényben van, nem törlődik el. 

- A megnövekedett telefonforgalom miatt javasoljuk az e-mail használatát: drmiltenyibea@gmail.com és drmelindakiss@gmail.com. Az e-mailek feldolgozása rendelési időben történik a szabad kapacitás alatt. Minden e-mailre küldünk visszajelzést. Amíg visszejelzés nem érkezett, akkor az azt jelenti, hogy még nem volt lehetőségünk a kérés, kérdés megoldására.

- E-receptek felírása történik minden esetben. A segédeszközök (pelenka, tesztcsík, tű) is e-recept formában történek felírásra (után csak patikában válthatók ki). 

- Hozzátartozó e-receptje továbbra is kiváltható! Kell hozzá a beteg TAJ-száma és a kiváltó személy személyigazolványa. Ez a szabályozás még 90 napig van érvényben (2020.09.18.)

- Hozzátartozó e-receptjének kiváltásához szükséges meghatalmazás Ügyfélkapun és Okmányirodán keresztül igényelhető.

- A telefonos és e-mailes távkonzultáció továbbra is megmaradt (pl.: vérnyomásnapló elemzése, leletek megbeszélése). Amennyiben nem feltétlenül szükséges az adott probléma miatt a személyes megjelenés, azokat az eseteket továbbra is ezen telemedicinális lehetőségek használatával fogjuk ellátni.

- Beutaló (pl. laborba) telefonon, e-mailen keresztül is kérhető. Az előre megírt beutalóért személyesen be kell jönni a rendelőbe, a nővértől átvehető.

- Az okmányok a vészhelyzet megszűnése után még 180-ig érvényben vannak (pl. jogosítvány), így ezek lejárta 2020 december közepe.

- A lejárt szakorvosi javaslatok meghosszabbítására új szakorvosi javaslat mellett van lehetőség. A törvény által adott "kitolt" lejáratnak 2020.09.16-val vége lett. Érvénytelen szakorvosi javaslat mellett egyes készítményeket nem tudunk felírni, míg másokat a támogatás nélkül tudjuk írni.

- A szakrendelések is ismételten elérhetők. A szűrővizsgálatok is ismételten igénybe vehetőek.

Elérhetőségek:

Telefon: 609-6000

E-mail: drmiltenyibea@gmail.com és drmelindakiss@gmail.com

Facebook: Hunyadvár és Géza utcai háziorvosok pácienseinek csoportja

A koronavírus még változatlanul jelen van, okoz megbetegedést, halálozást. Kérjük a fent megfogalmazott szabályok betartását, hogy ezáltal is védeni tudjuk az Önök egészségét! Vigyázzunk egymásra!