Rendelés menete

2020.06.21

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.06.22-től módosul a háziorvosi rendelés. Megszűnt a koronavírus járvány miatti vészhelyzet, de bizonyos korlátozások és lehetőségek változatlanul megmaradtak:

- A rendelőben vizsgálat előzetes telefonos bejelentkezés alapján lehetséges! Előzetes egyeztetés nélkül a páciens ellátásra nincs lehetőség.

- A megadott, szigorú higiénés szabályok betartása továbbra is kötelező (pl. maszk hordása, min 1,5 m távolság tartása).

- A rendszeresen szedett gyógyszerek felíratása telefonon vagy e-mailen keresztüli kéréssel történik. Gyógyszeritatás miatt a rendelői személyes megjelenés nem szükséges.

- E-receptek felírása történik minden esetben. A segédeszközök (pelenka, tesztcsík, tű) is e-recept formában történek felírásra (után csak patikában válthatók ki). 

- Hozzátartozó e-receptje továbbra is kiváltható! Kell hozzá a beteg TAJ-száma és a kiváltó személy személyigazolványa. Ez a szabályozás még 90 napig van érvényben (2020.09.18.)

- Hozzátartozó e-receptjének kiváltásához szükséges meghatalmazás Ügyfélkapun és Okmányirodán keresztül igényelhető.

- A telefonos és e-mailes távkonzultáció továbbra is megmaradt (pl.: vérnyomásnapló elemzése, leletek megbeszélése). Amennyiben nem feltétlenül szükséges az adott probléma miatt a személyes megjelenés, azokat az eseteket továbbra is ezen telemedicinális lehetőségek használatával fogjuk ellátni.

- Beutaló (pl. laborba) telefonon, e-mailen keresztül is kérhető. Az előre megírt beutalóért személyesen be kell jönni a rendelőbe, a nővértől átvehető.

- Az okmányok a vészhelyzet megszűnése után még 180-ig érvényben vannak (pl. jogosítvány).

- A szakorvasi javaslatok még 90 napig érvényben vannak. Ezeknek intézésének elindítását javasoljuk!

- A szakrendelések is ismételten elérhetők. A szűrővizsgálatok is ismételten igénybe vehetőek.

Elérhetőségek:

Telefon: 609-6000

E-mail: drmiltenyibea@gmail.com és drmelindakiss@gmail.com

Facebook: Hunyadvár és Géza utcai háziorvosok pácienseinek csoportja

A koronavírus még változatlanul jelen van, okoz megbetegedést, halálozást. Kérjük a fent megfogalmazott szabályok betartását, hogy ezáltal is védeni tudjuk az Önök egészségét! Vigyázzunk egymásra!