Koronavírus miatti változás a rendeléseken

2020.05.03

Kedves Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.05.04-től módosul a háziorvosi rendelés. A koronavírus járvány új szakaszába lépve változnak az eljárások, de az egészségügyi vészhelyzet még mindig fennáll. A megadott, szigorú higiénés szabályok betartása továbbra is kötelező (pl. maszk hordása, min 1,5 m távolság tartása).

1., Előzetes telefonos egyeztetést követően előjegyzés alapján a rendelési időben 15 percenként 1 beteg ellátására van lehetőség (maximum 16 beteg/rendelés). Kérjük az időpontok pontos betartását! A rendelőben az egészségügyi személyzeten kívül 1 páciens lehet. Várakozni a kertben kihelyezett ülőalkalmatosságokon lehet. A rendelőben maszk viselése kötelező!

2., Előzetes egyeztetés nélkül a páciens ellátásra nincs lehetőség.

3., A telefonos és e-mailes távkonzultáció továbbra is megmaradt (pl.: vérnyomásnapló elemzése, leletek megbeszélése). Amennyiben nem feltétlenül szükséges az adott probléma miatt a személyes megjelenés, azokat az eseteket továbbra is ezen telemedicinális lehetőségek használatával fogjuk ellátni.

4., A gyógyszerek felírása telefonos vagy e-mailes jelzés után fog megtörténni e-receptként (nincs személyes megjelenés). 2020.05.01. után már egyes segédeszközök is fel fognak kerülni az elektronikus térbe (tű, tesztcsík, pelenka). A kiváltásban nem lesz módosulás: hozzátartozó e-receptjei változatlanul kiválthatók (beteg TAJ és kiváltó személy személyi igazolvány kell hozzá).

5., A kerületi szakrendelőbe felhasználható beutalókat vagy személyes vizsgálat után adjuk ki (papír) vagy időszakos kontroll kapcsán kért beutaló esetén a szakrendelő számára e-mailen keresztük továbbítjuk (nincs papír). 

6., Táppénzes papírokat e-mailen keresztül továbbítjuk.

7., A lejáró jogosítványok, közgyógyigazolványok, szakorvosi javaslatok az egészségügyi vészhelyzet miatt továbbra is érvényben vannak.

8., A szakrendelések is újraindulnak, de csökkentett kapacitással. Így a tervezett kivizsgálásokra van lehetőség, de az évenkénti kontrollok még (amennyiben nincs panasz) csúsznak. A szakrendelésen csak a panaszos betegeket fogadják előzetes egyeztetés alapján. A panaszmentes, kontrollok változatlanuk lemondásra kerülnek.

9., A szűrővizsgálatok - jelen tudásunk szerint - 2020.06.01-től indulnak újra. Ekkortól lesz ismét elérhető mammográfia, nőgyógyászati szűrés, tüdőszűrés. A "Három generációval az egészségért program"-hoz kapcsolt szűrések, programok is várhatóan ekkortól indulnak újra.

Kérjük a fent megfogalmazott szabályok betartását, hogy ezáltal is védeni tudjuk az Önök egészségét!

Elérhetőségek:

Telefon: 609-6000

E-mail: drmiltenyibea@gmail.com és drmelindakiss@gmail.com 

Facebook: Hunyadvár és Géza utcai háziorvosok pácienseinek csoportja