Három generációval az egészségért program

2019.06.19

Újra!

A koronavírus járvány miatt a pályázat programjai átmenetileg felfüggesztettük! Egyes részei ismét elindultak:

- 40-65 év közötttiek szűrése

- séta

- diétás tanácsadás

- nordic walking edzés

A programokon maszk viselése szükséges és kellő távolság betartása. A többi program még mindig nem elérhető.


Örömmel értesítjük betegeinket, hogy az Egészségügyi Minisztérium által az év elején kiírt "Három generációval az egészségért program" kapcsán több 16. kerületi háziorvos összefogva sikeres pályázatot nyújtott be. A "mi" csoportunkat alkotó háziorvosok a Géza utcai rendelőből Dr. Miltényi Beáta és Dr. Kiss Melinda, a Hunyadvár utcai rendelőből Dr. Stummer Éva, Dr. Szabó Melinda és Dr.  Puskás Tímea. A pályázat kapcsán 1 éven keresztül több főként állapotfelmérésre és prevencióra szolgáló programot fogunk szervezni.

1. 40 - 65 év közötti betegeink alap állapotfelmérése, szűrővizsgálatokkal. Ez folyamatos lesz, előzetes egyeztettet időpontokban. Célunk, hogy az 5 praxisból minimum 1000 betegünk állapotát tudjuk részletesen felmérni.

2. Havonta 1 szombati napon tematikus szűréseket fogunk végezni: EKG, boka-kar index mérés, kérdőívek, metabolikus paraméterek. A szűrésekkel a célunk, hogy az adott betegségre veszélyeztetettebb pácienseknél panaszmentes állapotban diagnózist tudjunk felállítani. 

3. Havonta 1 alkalommal ingyenesen meghallgatható előadások lesznek több témakörben pácienseinknek. Pl. magasvérnyomásbetegség, szívinfarktus, stroke, cukorbetegség, elhízás, dohányzás, emlődaganat, vastagbéldaganat. Szeretnénk ezekkel az előadásokkal hiteles, megbízható információt átadni betegeinknek.

4. Ősztől a kerületi iskolákban prevenciós előadásokat fogunk tartani a dohányzásról, elhízásról és helytelen életmódról.

5. Havonta 1 alkalommal a kerületi idős-klubokban lesznek előadások, beszélgetések főként olyan kórképekről, amelyek a szépkorúakat érint. Mellette lehetőséget biztosítunk vérnyomás és vércukor ellenőrzésre is.

6. Az egészséges életmód kapcsán a mozgásra szeretnénk buzdítani a betegeinek. A program keretén belül lehetőség lesz úszásra kerületünk uszodájában, valamint a kerület természetvédelmi részein tett sétákra.

7. A pályázat kapcsán egy honlapot készítünk, amelynek a szerepe kettős lesz. Egyrészről folyamatos tájékoztatást fog nyújtani a programokról (mi, hol, mikor). Másrészről egyes kórképekről szeretnénk hiteles adatokat, leírásokat közölni, ezzel is bővítve pácienseink tudását, elősegítve kezelésüket.

8. "Fogyjunk együtt!" Az elhízás mára már népbetegség, amely nagyon sok más kórkép alapját is képezi, így fontos a megfelelő testsúly elérése. Ez a program ehhez kínál egy komplett segítséget: előadások, mozgás, dietetikus, valamint folyamatos kontrollt.

9. Szeptember elejétől hetente nordic walking edzések érhetők el.

A programokról ezen a honlapon is folyamatos tájékoztatást adunk (helyszínek, időpontok, témák), valamint az új, készülő honlapon is!

Várunk mindenkit a "Három generációval az egészségért program" kapcsán megszervezésre, megrendezésre kerülő szűréseken, előadásokon, eseményeken! Reméljük, hogy betegeinknek sok információt tudunk átadni az egészséges életmódról, különböző betegségekről a program 1 éves ideje alatt, illetve az egészségi állapotuk felmérésben segítséget tudunk biztosítani!

Bővebb informácó: www.hunyadvaresgeza.hu

Kérjük, hogy fogadják programjainak szeretettel! Várjuk Önöket!